Geschiedenis

Begin jaren ’70 van de vorige eeuw zette meneer Meulensteen de bakkersmuts op en begon met het maken van appelflappen. Onder de naam Mola – Latijn voor molensteen – vonden de appelflap en ook andere bladerdeegproducten hun weg naar het grote publiek. Door hard te werken, enkel de beste ingrediënten te gebruiken en authentieke recepturen te volgen, werd het avontuur van meneer Meulensteen een succes. In de regio én ver daarbuiten.

Familiebedrijf in ontwikkeling

Zoons Geert en Vic stapten ook in het bedrijf en zorgden voor belangrijke ontwikkelingen. Zoals het partnership dat Mola in 2000 met Banketbakkerij Wouter de Graaf aanging voor de verkoopactiviteiten in Nederland. Door die samenwerking kon Mola zich verder specialiseren in bladerdeegproducten, om daarmee in te spelen op de vraag van klanten.

Verhuizing nieuw pand

In 2012 heeft Mola een nieuw, modern bedrijfspand in gebruik genomen: ingericht om op flexibele wijze in te spelen op de wensen en eisen die de markt stelt. Naast de bestaande productielijn is een nieuwe lijn geplaatst met een grotere capaciteit. Inmiddels is zelfs ook een derde productielijn volledig operationeel.

Nu ook in Duitsland

In 2013 gaat Mola de grens over door een samenwerking met het Duitse Bakerman® aan te gaan. Door Mola’s moderne productietechnieken te combineren met Bakersmans kennis van de Duitse markt, ontstaat er een bijzonder succesvolle partnership. Niet lang daarna worden onze bladerdeegproducten vergezeld door croissants en Danish pastries.

Toekomst vol passie

Twee jaar later, januari 2016, besluit Vic Meulensteen om in goed overleg uit het bedrijf te stappen. Hoewel Vic nog op de achtergrond betrokken is, is het voortaan aan broer Geert om het ambacht, kwaliteit en passie van Mola ook in de toekomst te blijven bieden. Samen met zijn vele andere meestercollega’s natuurlijk.

Mola gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.