Meester Ettienne

Ettienne: operator / vervangend ploegleider
Ettienne werkt vier jaar bij Mola. Zijn passie en enthousiasme voor het vak is nog steeds onverminderd groot. “Ik ben ooit bij Mola begonnen als oproepkracht voor de productieafdeling. Toen werkte ik twee vaste dagen in de week, maar gaf al snel aan dat ik meer uren wilde maken. Dat kon. Dus werd ik toegevoegd aan de vaste ploeg.”

Iedere productiemedewerker die bij Mola begint, wordt intern klaargestoomd om alle kneepjes van de afdeling te leren kennen. “Aan de lijn werken we met roulatie. Dan leer je deeg te bereiden, daarna verdiep je je in de verschillende soorten vulling en uiteindelijk leer je de complete productielijn kennen.”

Uiteindelijk kwam er een functie vrij op de inpakafdeling. “Een mooie uitdaging om weer wat nieuws te leren, dus ben ik operator op de inpak geworden. Dat heb ik twee jaar gedaan, tot we van drie naar vijf ploegen gingen en ik werd gevraagd om naast operator ook vervangend ploegleider te worden. Dat wilde ik natuurlijk wel!”

Ploegen draaien vindt Ettienne niet erg. “Sterker nog, het mooie van ploegendiensten is dat je je vrije tijd heel flexibel kan indelen. Onlangs heb ik een huis in Boxmeer gekocht dat ik flink aan het opknappen ben, zonder dat ik daarvoor een dag vrij heb hoeven nemen. Ideaal toch?”

Ettienne krijgt alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. “Door te laten zien wat ik kan, wil ik me opwerken tot volwaardig ploegleider. Die kans ligt er nu, dus die grijp ik met beide handen aan. Ik ben nu echt in mijn functie aan het groeien en vind zo mooi aansluiting met Mola als snelgroeiend bedrijf.”

Collega van Ettienne worden?
Bekijk de vacatures

Mola gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.