Historie

Geschiedenis

Begin jaren ’70 van de vorige eeuw zette meneer Meulensteen de bakkersmuts op en begon met het maken van korstdeeg voor bakkerijen. Dit groeide door tot het ontwikkelen van appelflappen. Onder de naam Mola – Latijn voor molensteen – vonden de appelflap en ook andere bladerdeegproducten hun weg naar het grote publiek. Door hard te werken, enkel de beste ingrediënten te gebruiken en authentieke recepturen te volgen, werd het avontuur van meneer Meulensteen een succes. In de regio én ver daarbuiten.

Familiebedrijf in ontwikkeling

Zoons Geert en Vic stapten ook in het bedrijf en zorgden voor belangrijke ontwikkelingen. Zoals het partnership dat Mola in 2000 met De Graaf Bakeries aanging voor de verkoopactiviteiten in Benelux. Door die samenwerking kon Mola zich verder specialiseren in het productieproces, om daarmee in te spelen op de vraag van klanten.

Verhuizing nieuw pand

In 2012 heeft Mola een nieuw, modern bedrijfspand in gebruik genomen: ingericht om op flexibele wijze in te spelen op de wensen en eisen die de markt stelt. Naast de bestaande productielijn is een nieuwe lijn geplaatst met een grotere capaciteit.

Nu ook in Duitsland

In 2013 gaat Mola de grens over door een samenwerking met het Duitse Bakerman® aan te gaan. Door Mola’s moderne productietechnieken te combineren met Bakersmans kennis van de Duitstalige markt, ontstaat er een bijzonder succesvol partnership.

Toekomst vol passie

Twee jaar later, januari 2016, besluit Vic Meulensteen om in goed overleg uit het bedrijf te stappen. Hoewel Vic nog op de achtergrond betrokken is, is het voortaan aan broer Geert om het ambacht, kwaliteit en passie van Mola ook in de toekomst te blijven bieden. Samen met zijn vele andere meestercollega’s natuurlijk.

“Door die samenwerking kon Mola zich verder specialiseren in het productieproces”

Verdere investeringen

In 2017 neemt Mola een 3e productielijn in gebruik. Het assortiment breidt uit met gerezen deegwaren, waaronder croissants. Een jaar later, in 2018 wordt een nieuw volledig geautomatiseerd diepvriesmagazijn met 5.000 palletplaatsen in gebruik genomen.

24/7 productie en extra kracht

In 2019 is het zover: we gaan volledig over op 5-ploegendiensten. Dat betekent dat we dag en nacht, 7 dagen in de week produceren. Daarnaast wordt Lars Hutten medeaandeelhouder, om de toekomst en verdere groei van Mola te borgen.

Een splinternieuw kantoor

Tijd voor meer ruimte! In 2020 opent Mola het gloednieuwe kantoorpand van 1.500 m2 verdeeld over drie verdiepingen. De reden? Om verdere groei te kunnen faciliteren.

Uitbreiding productiecapaciteit

Drie jaar later bouwt Mola in 2023 een ultramoderne nieuwe fabriek aan op de bestaande locatie. De specialisten nemen meer dan 10.000 m2 grondoppervlak extra in gebruik, terwijl tegelijkertijd een 4e productielijn 24/7 in bedrijf gaat.

Mola.nlnl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?